Politisk kronik 2. halvår 2009 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Politisk kronik for 2. halvår 2009 med en gennemgang af periodens væsentligste begivenheder i dansk politik. Blandt emnerne er striden om statsrevisorernes og Rigsrevisionens kritik af Lars Løkke Rasmussen i sagen om private sygehuse, Det Konservative Folkepartis burkaudspil, Jægerbogssagen og forsvarsminister Søren Gade, arbejdsmarkedskommissionens 44 forslag, S-SF’s fælles skatteudspil »Fair Forandring« og erklæringen om at ville danne regering sammen, striden om globaliseringsmidlerne, finanslovsforliget og sygehusplacering i Gødstrup, kommunal- og regionsvalget den 17. november, EU’s Lissabon-traktat samt COP15-klimatopmødet i København. Konklusionen er, at regeringens position var uændret, mens et tydeligere rødt regeringsalternativ tegnede sig.