Mediernes betydning for de offentlige udgifter - Bjerre Mortensen, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Der er bred enighed om, at kommunikationen mellem borgere og politikere i dag foregår gennem medierne, men det er omdiskuteret, om medierne også er aktører, der sætter den politiske dagsorden og påvirker de politiske beslutninger, herunder de offentlige budgetter og fordelingen af de offentlige udgifter. Artiklen fokuserer på sidstnævnte spørgsmål. Hovedkonklusionen er, at mediernes effekt på de offentlige udgifter af en række grunde er temmelig begrænset, og at man derfor bør være varsom med at sidestille en øget medialisering af den politiske kommunikation og proces med øget medieindflydelse på de politiske beslutninger. Konklusionen bygger dels på en gennemgang af de væsentligste teoretiske argumenter for og imod stærke medieeffekter, dels på en række nyere (især danske) empiriske studier af mediernes indflydelse på de offentlige udgifter.