Review-essays - Ø. Breitenbauch, Henrik; Østergård, Uffe (Økonomi & Politik, 2026)
Review-essay 1 ”Aktivismens strategiske prioriteringer” — review-essay om Danish Foreign Policy Yearbook 2012 (DIIS). Essayet vurderer årbogen som det vægtigste tilbagevendende forum for evaluering af dansk udenrigspolitik og diskuterer den operative filosofi bag dansk brug af militære midler, bl.a. med afsæt i Libyen-indsatsen. Af Henrik Ø. Breitenbauch, seniorforsker, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Review-essay 2 ”Grundtvig som politisk tænker” — review-essay om Ove Korsgaard (2012), N. F. S. Grundtvig. Statskundskabens klassikere (Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 114 sider). Essayet diskuterer, om det er rimeligt at skildre Grundtvig som politisk teoretiker værdig til optagelse i statskundskabens kanon, og fremhæver Korsgaards idehistoriske indplacering af Grundtvigs kontraktteori. Af Uffe Østergård, professor, Department of Business and Politics, Copenhagen Business School.