Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Introduktion til temanummeret om den nordiske velfærdsstats- og arbejdsmarkedsmodel. Forordet rejser spørgsmålet, om de nordiske modeller er skrøbelige eller robuste, og om de leverer resultater i verdensklasse eller udgør den største hindring for de nordiske samfund. Det peger på en europæisk interesse i starten af 2000’erne for den nordiske sociale investeringsstrategi, svensk pensionsreform og dansk flexicurity, og præsenterer nummerets syv temaartikler om globalisering, migration, arbejdsmarkedsmodeller, EU og gældskrise, fagforeningsmarkedet og statsministerens åbningstale.