Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Redaktionelt forord til temanummeret om det danske EU-formandskab i første halvår 2012. Forordet ridser udfordringen op ved at varetage formandskabet for et EU med 27 medlemslande på et minimumsbudget midt i en vedvarende krise, og introducerer nummerets syv bidrag: fra tilblivelsen af formandskabsprogrammet og »smart state«-strategien over organiseringen af formandskabet, standardiseringsforhandlingerne og pressedækningen til de ledersløse post-Lissabon-formandskaber samt en artikel om regeringsdannelser og begrebet »kongelig undersøger«.