Uddannelsers samfundsøkonomiske betydning og politisk rådvildhed – en farlig cocktail - Sørensen, Christen (Økonomi & Politik, 2026)
I artiklen dokumenteres indledningsvist ved hjælp af livsindkomstberegninger, hvor betydelige de langsigtede samfundsøkonomiske fordele kan være ved et højere uddannelsesniveau i befolkningen. Denne grundlæggende viden, der på ingen måde er ny, benyttes til at kritisere den førte uddannelsespolitik. Det påpeges, at det i Danmark er et grundlæggende problem, at den faglige forankring af uddannelsespolitikken synes opgivet til fordel for en kortsigtet, krisebaseret sluk-brand politik. I tilknytning hertil er undervisningsministeriets (nu Ministeriet for Børn og Undervisning) autoritet blevet undermineret, bl.a. fordi en række øvrige interessenter er blevet dominerende med forvirring til følge. Der er ikke meget, der tyder på et opgør på vej mod den uholdbare uddannelsespolitik, selv om landet netop har fået en ny regering, og udmeldingerne herfra tyder på stor rådvildhed.