Hvad gør den finansielle krise ved den amerikanske økonomilærebog? - Thøis Madsen, Poul (Økonomi & Politik, 2026)
Den finansielle krise udgør en alvorlig udfordring for økonomer og for den økonomiske teori, men også for den økonomiske lærebog. De tolv mest udbredte amerikanske lærebøger er imidlertid relativt upåvirkede af den finansielle krise. Men set som et samlet hele, er der mere overraskende ganske markante ændringer at spore. Det indikerer, at den finansielle krise kan have et betydeligt forandringspotentiale på lidt længere sigt for såvel lærebøgerne som økonomisk teori i almenhed. Hvorvidt potentialet forløses i fremtidige udgaver afhænger af, hvorvidt krisen fortsætter eller ej og af den generelle holdning blandt økonomer til den finansielle krise.