Fagforeninger og velfærdsnedskæringer: Faglige sammenslutninger og arbejdsmarkedsreformer i Danmark, Tyskland og USA - Schulze, Michaela (Økonomi & Politik, 2026)
De store arbejdsmarkedsreformer der blev udrullet igennem 1990’erne og 2000’erne i Danmark, Tyskland og USA, står i centrum for dette studie. Igennem cases fra de tre lande undersøges, hvilken rolle fagforeningerne og -forbundene har spillet under velfærdsnedskæringerne, og hvordan deres politiske indflydelse har ændret sig under reformperioderne. Som det fremgår af analysen, har fagforbundene spillet forskellige roller grundet historiske, politiske og strukturelle udviklinger. I Danmark har LO oplevet store forandringer i deres politiske indflydelse og strategier, grundet regeringens aftagende inklusionsprocesser.