Reformerne i reformen: Kommunale reorganiseringer i tiden efter kommunalreformen - Bonde Nielsen, Dan (Økonomi & Politik, 2026)
I 2007 gennemførtes en af de største reformer af denne offentlige sektor i Danmark. Der var tale om en reform hvor landets enkelte kommuner ikke havde mulighed for at påvirke de krav og forventninger der blev stillet. I denne artikel undersøges det hvorfor så mange kommuner i løbet af kort tid efter reformen gennemførte struktur- og styringsmæssige forandringer i form af administrative reorganiseringer. Artiklen undersøger hvordan kommunerne har gennemført disse forandringer ved hjælp af teorier om strategisk forandringsledelse. Analysen viser, at man har gennemført meget intentionelle forandringer – initieret, formuleret og gennemført af den absolutte administrative topledelse i kommunerne. Samtidig viser analysen, at offentlige topledere har gode muligheder for at påvirke den retning organisationen skal bevæge sig i, men at lederne også mødes af vigtige begrænsninger.