Place branding som begreb og metode: Review essay - Anholt, Simon (Økonomi & Politik, 2026)
Ofte forbindes nation branding med den fejlagtige idé, at et lands renommé direkte kan modelleres ved at anvende kommercielle marketingsværktøjer. Sagen er imidlertid den, at hvis et land vitterlig ønsker at forbedre sit internationale image så skal det koncentrere sig om »produktforbedring« snarere end branding. Der er ingen genveje. Kun en konsistent og koordineret strøm af brugbare, bemærkelsesværdige, verdensklasse- og frem for alt relevante idéer, produkter og politikker kan med tiden forbedre et lands renommé. Hvis et land ønsker at blive beundret i verden, så skal det være relevant. Hvis et land skal være relevant, så må det på en brugbar, produktiv og kreativ måde deltage i den globale meningsdannelse om de emner, der interesser folk andre steder og alle steder.