Politiske karriereveje blandt danske Europa-Parlamentsmedlemmer - Juul Christiansen, Flemming (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen opstiller en typologi og undersøger politiske karriereveje blandt danske medlemmer af Europa-Parlamentet, siden der blev indført direkte valg i 1979. Godt halvdelen har kombineret sæde i Europa-Parlamentet med enten forudgående eller efterfølgende at have gjort karriere som folketingsmedlem eller minister. Artiklens resultater tyder ikke på, at Europa-Parlamentets stigende betydning fra begyndelsen af 1990’erne har medført, at flere politikere alene søger karriere i Strasbourg.