Europa-Parlamentet: NGO’ernes højborg? - Kluger Rasmussen, Maja (Økonomi & Politik, 2026)
Europa-Parlamentet har ry for at være NGO’ernes talsmand. Parlamentets øgede magt gennem de sidste 10 år sår dog tvivl om Parlamentets omdømme som NGO’ernes højborg. Parlamentet er blevet en vigtig lobbyadressat for både diffuse interesser og erhvervsinteresser. Nyere forskning viser, at NGO’erne ofte bliver udkonkurreret af industrien på den europaparlamentariske scene.