Den danske model vil overleve, så længe viljen er der - Vinther, Flemming (Økonomi & Politik, 2026)
Styrken af den danske model – og hermed overlevelseskraften – afhænger af forvalterne af modellen. Modellen har siden 1899 udviklet sig, i takt med at parterne har haft nye behov, der bedst kunne håndteres gennem principperne i den danske model. Forandringer sker, når begge parter i fællesskab vurderer, at det er til modellens bedste. Men der skal vilje til fra parterne til at sikre, at modellen overlever og fungerer på sigt.