Rettighedsbaseret udvikling - en ny tilgang i udviklingsbistanden - Broberg, Morten; Sano, Hans-Otto (Økonomi & Politik, 2026)
Med udgangspunkt i 2012-strategien for Danmarks udviklingssamarbejde »Retten til et bedre liv« giver artiklen en indføring i den menneskerettighedsbaserede tilgang til udvikling. Først redegøres for selve begrebet og for, hvorledes tilgangen anvendes i praksis. Herefter diskuteres de menneskeretlige principper »Lighed og ikke-diskrimination«, »Deltagelse og inklusion« og »Ansvarlighed og respekt for retsstaten«, som alle tre spiller en vigtig rolle i forbindelse med den menneskerettighedsbaserede tilgang til udvikling.