Giver resultatmåling klarhed for medarbejderne? - Dahler-Larsen, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Et af de fremmeste formål med resultatmåling er at give medarbejderne et klart billede af, hvad der skal gøres i organisationen. Imidlertid findes signifikant empirisk variation i, hvorvidt to sammenlignelige grupper af offentligt ansatte (gymnasielærere og sproglærere) oplever, at resultatmålinger giver klarhed. Kvalitative data om resultatmålingssystemerne og de organisatoriske kontekster, de fungerer i, hjælper os til at forstå kilderne til klarhed/uklarhed. Afslutningsvis diskuteres fordele og ulemper ved klar resultatmåling i et offentligt styringsperspektiv og et demokratisk perspektiv.