Reviewartikel: Deleøkonomien i Danmark - Munkøe, Malthe Mikkel (Økonomi & Politik, 2026)
Deleøkonomien har fået voksende opmærksomhed de senere år både i erhvervslivet på forskellige forretningsområder og i politiske sammenhænge, hvor udviklingen blandt andet fører frem til en række regulatoriske spørgsmål og problemstillinger. Artiklen bidrager til forståelse af denne udvikling, hvor en række nye deleøkonomiske aktører er opstået og har vundet markedsandele ikke mindst inden for persontransport- og overnatningsområderne. Først præsenterer artiklen et storskala kvantitativt datasæt, som giver grundlag for en detaljeret kortlægning af deleøkonomiens omfang i Danmark. Blandt andet konstateres det, at det især er de unge storbymennesker under uddannelse eller med længere videregående uddannelsesbaggrunde, som har taget deleøkonomien til sig; men også at det omvendt heller ikke alene er i dette segment, at deleøkonomiens brugere skal findes. Med udgangspunkt i den konklusion, at deleøkonomien har opnået et væsentligt omfang og bruges på tværs af sociodemografiske grupper, diskuterer artiklen derefter de regulatoriske udfordringer og problemstillinger, som deleøkonomiens fremvækst medfører.