Copenhagen EU Office i Bruxelles - Wederking, Birgitte; Krogsgaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Hvilke interesser har kommuner, universiteter og regioner i at være fælles tilstede i Bruxelles? Siden 2015 har Copenhagen EU Office været den fælles EU-repræsentation for Region Hovedstaden, kommunerne i regionen, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Copenhagen Business School (CBS). Repræsentationskontorerne i Bruxelles har gennemgået en markant udvikling de seneste år i takt med, at opmærksomheden på muligheder i EU-samarbejdet er vokset. Det primære fokus for Copenhagen EU Office er dels interessevaretagelse og dels projektudvikling med henblik på hjemtag af EU-midler og internationalisering. Involvering øger kvalitet i opgaveløsning og forskning samt skærper partnernes synlighed og konkurrencedygtighed. Tilstedeværelsen i Bruxelles er afgørende for at følge udviklingen, deltage i netværk og skabe partnerskaber på tværs af Europa. Københavns Kommune er en international metropol i udvikling, som bruger medlemskabet af EU til at bidrage til europæisk politik udvikling og deltage i tværeuropæiske projekter med henblik på byudvikling og vækst.