Digitaliseringen af den danske offentlige sektor: hvor er vi på vej hen? Den danske offentlige forvaltning i forandring - Schou, Jannick; Hjelholt, Morten (Økonomi & Politik, 2026)
Den danske offentlige sektor har gennemgået en række storstilede digitaliseringsreformer over de sidste årtier. Disse har på afgørende vis været med til at forandre sektoren indefra såvel som udadtil: fra at være et primært internt anliggende mellem ministerier, styrelser, forvaltninger og kommuner er digitale platforme i stigende grad blevet en grundlæggende præmis for mødet med borgere. I denne artikel beskriver vi, hvordan digitaliseringsreformer har udviklet sig siden starten af 1990´erne, og viser, hvordan disse strategier har været med til at præge interaktionen med borgere i velfærdsstatens frontlinje. På baggrund af disse beskrivelser reflekterer vi over nogle af de indbyggede dilemmaer, der skabes i bestræbelserne på at digitalisere den offentlige sektor. Vi diskuterer i øvrigt, hvordan digitalisering forholder sig til eksisterende styringsparadigmer. Samlet set leverer artiklen dermed et bidrag til den eksisterende forvaltnings og velfærdstatsforskning. Vi viser, hvor dan det omfattende og komplekse arbejde med digitalisering har sat dybe spor i den danske velfærdsstat.