Tro, håb og udenrigspolitik: Antropologiske perspektiver på forholdet mellem religion og politik på Færøerne - Gaini, Firouz (Økonomi & Politik, 2025)
Denne artikel diskuterer forholdet mellem religion og udenrigspolitik på Færøerne i dag. Med etableringen af en færøsk ambassade i Israel som case forklarer artiklen, hvordan konservative kristne bevægelser på øerne har engageret sig i den lokale debat om færøsk politik og diplomati på den globale scene. Med udgangspunkt i mediemateriale og forskningslitteratur, undersøger artiklen den færøske kontekst i et nordisk perspektiv: repræsenterer Færøerne en nordisk ”undtagelse” angående religionens rolle i offentlig debat, politiske værdier, og udenrigspolitik? Artiklen argumenterer for at religionens rolle i færøsk politik er et resultat af øernes dobbelte position som afgrænset/isoleret og kompleks/global i verden på samme tid.