Selvbestemmelse og afhængighed i et miljøpolitisk perspektiv - Bogadóttir , Ragnheiður (Økonomi & Politik, 2025)
Artiklen fokuserer på miljø, klima og bæredygtighed, og hvordan vi kan forstå Færøernes situation og rolle i en ny verdensorden, hvor de miljø- og klimamæssige samt geopolitiske forudsætninger bliver mere uforudsigelige. For at kunne håndtere disse samfundsmæssige udfordringer er det nødvendigt med analytiske værktøjer, der muliggør analytisk sondring mellem de politisk/ideologiske og de miljømæssige/materielle dimensioner af Færøernes miljøpolitiske situation. Artiklen adresserer således spørgsmålet om selvbestemmelse og afhængighed fra et miljøpolitisk perspektiv.