Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2025)
Spørger man et repræsentativt udsnit at danske unge, mener kun ca. 20 pct. at de nogensinde har modtaget undervisning om Færøerne – et tal der er markant lavere end undervisningen om Grønland (DUF, 2024). Danskere i al almindelighed forbinder ofte Færøerne med natur, fiskeri og får – men mange har et forsimplet eller romantiseret billede, der overser øernes moderne samfund og kulturelle kompleksitet.