Klimaberedskabet fejler uden borgerinddragelse - Baron, Nina; Blom Andersen, Nina (Økonomi & Politik, 2025)
Klimaforandringerne betyder, at ekstremt vejr vil blive en af de største udfordringer for det danske beredskab i fremtiden. I denne artikel fremhæves samarbejdet med borgerne som et område, der vil kræve særlig opmærksomhed. I Danmark halter vi i dag efter andre lande, når det gælder fokus på borgerne og engagement af deres ressourcer og potentiale. Der er derfor behov for at udvikle en grundlæggende ny måde at forstå og arbejde med beredskab, hvor borgerne får en meget mere aktiv og central rolle. Yderligere er der behov for at tænke kommunikationen til og med borgere mere aktivt ind i alle myndigheders beredskabsarbejde, og i alle beredskabsindsatser, end tilfældet er det i dag. Artiklen argumenterer for, at dette vil være to oplagte steder at starte, når beredskab og klimatilpasning skal tænkes tættere sammen.