Hvilke jobs er attraktive for offentligt ansatte i det danske sundhedsvæsen? - Godske Bachmann, Rune; Daugaard Kristensen, Jacob; Bøtcher Jacobsen, Christian (Økonomi & Politik, 2024)
Det er centralt for sundhedsvæsenet og for den offentlige sektor i bredere forstand at kunne tiltrække egnede kandidater til stillingerne, men hvilke jobegenskaber er egentlig vigtigst at fremhæve, når man skal annoncere stillinger? Med udgangspunkt i et conjointstudie af 1.292 offentligt ansatte undersøger denne artikel betydningen af seks centrale jobegenskaber: løn, jobsikkerhed, prosocial indvirkning, borgerkontakt, udfordringer og inklusion. Resultaterne viser, at højere værdier på jobegenskaber i næsten alle tilfælde er mere foretrukne end lavere værdier. De vigtigste jobegenskaber for jobattraktivitet er løn, jobsikkerhed og udfordringer. Der er mindre forskelle på jobegenskabernes betydning i sundhedsvæsenet og den offentlige sektor i øvrigt.