Hvad nu, hvis det æstetiske var samfundets omdrejningspunkt? - Ejrnæs, Maja; Worre Hallberg, Gry (Økonomi & Politik, 2024)
Denne artikel ser på værdiskabelse, som muliggøres i performancekunst, hvor deltagere tilbydes indlevelse i alternative verdener, imens hverdagsliv sættes på pause. Artiklen er case-specifik og tager afsæt i forfatternes praksisforankrede forskning i Sisters Hope, som er en performancegruppe med base i København og omegn, der udforsker visionen om Det Sanselige Samfund. Artiklen udfolder hvordan performancekunst opererer i metakommunikative gråzoner, som kan rykke ved vores virkelighedsopfattelse, og den ser på, hvordan midlertidig indlevelse i en anden-verden kan være en nøgle til forbundethed og nye handlerum. Performancekunstens unikke værdiskabelse skal således findes i genrens mulighedsskabende rum.