9/11, COVID-19 og Onkel Reje: Konspirationsteorier i Danmark i det 21. århundrede - Grotle Rasmussen, Kasper (Økonomi & Politik, 2024)
Artiklen undersøger udviklingen af konspirationsteorier i Danmark i det 21. århundrede med fokus på krig, økonomi, sundhed og kultur i forbindelse med 9/11, finanskrisen, COVID-19 og Onkel Reje-sagen. Den argumenterer for, at konspirationsteorierne skal ses i lyset af nationale og internationale samfundskriser, fremkomsten af sociale medier og import af en amerikansk konspirationskultur, der forventer konspiration fra magteliten, fordi magteliten tidligere har konspireret. Amerikaniserede konspirationsteorier bliver derfor en måde at udtrykke utilfredshed samt en måde at forstå verden.