Modurbanisering – flytninger fra by til land - Nørgaard, Helle; Kalsø Hansen, Høgni; Andersen, Hans Thor (Økonomi & Politik, 2023)
Den regionale befolkningsforskydning i Danmark er gennem mange år primært kommet de største byer til gode, men det overses ofte, at der også sker en flytning den anden vej, dvs. fra de store byer til små byer og landdistrikter. I denne artikel ses nærmere på "modurbaniseringen" og dem, som flytter fra København og Frederiksberg kommune til landog yderkommuner; hvem de er, og hvilke motiver de har for at flytte. I lighed med tidligere undersøgelser finder artiklen, at der er tale om sammensatte flyttemotiver, hvor familie, venner, stedspecifikke relationer og jobmuligheder er vigtige. Som noget nyt viser artiklen, at en stigende andel af tilflytterne har en videregående uddannelse, og at tilflytternes uddannelsesniveau og beskæftigelse ligger over landsgennemsnittet.