Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2023)
En gang boede der sunde mennesker på Lolland! Lolikker født i 1906-1915 havde således en 37 pct. højere chance end danskere født andre steder for atblive 100 år (Danmarks Statistik, 2018: 3). Sådan er det ikke længere. I dag dør folk i Lolland Kommune tidligere end alle andre steder i Danmark. Hvor middellevetiden i hele Danmark er 81,1 år er den 78,2 år på Lolland (Lynge og Holmager, 2021). Mens 24 pct. af borgerne i Lolland Kommune rapporterer at have et dårligt helbred, gælder det kun 17 pct. af den danske befolkning som helhed.