Verdens største cykelløb kommer til Sønderborg – et event med internationalt sigte og lokal indvirkning - Agazadeh, Emal Sadeq; Kristensen, Iris Secher; Iversen, Andreas Møller (Økonomi & Politik, 2022)
Til sommer bliver de tre første etaper af verdens største cykelløb, Tour de France, afholdt i Danmark. En række danske kommuner har i fællesskab og individuelt påtaget sig opgaven med at tiltrække, planlægge og afholde disse etaper. Vi undersøger i denne artikel, hvordan Sønderborg Kommune løfter opgaven med planlægning og afholdelse af Tour de France. Vores hovedargument er, at Sønderborg Kommune ved en styring karakteriseret af metagovernance formår at engagere det lokale civilsamfund og erhvervsliv og derved høster mange positive effekter. I forlængelse af analysen fremstiller vi en række anbefalinger, som andre danske kommuner med fordel kan bruge som guidelines i forhold til at tiltrække og afholde internationale events.