Ude af øje, ude af sind: Betydningen af tilfældige interaktioner på arbejdspladsen - Håkonsson, Dorthe; Reimer Larsen, Erik (Økonomi & Politik, 2021)
Ved hjemmearbejde vil man ofte opretholde arbejdsrelationer og sociale relationer, enten ved hjælp af e-mails, Zoom-møder eller lignende. Derimod vil man typisk ikke erstatte de interaktioner, som opfattes som unødvendig ”støj” – altså de typiske kaffemaskinesnakke eller tilfældige frokostsamtaler. Vi argumenterer for, at dette kan få fatale konsekvenser på lang sigt, særligt for vidensmedarbejdere, idet tilsyneladende unødvendige snakke kan vise sig at bibringe ny, brugbar viden. Vi opbygger disse argumenter med udgangspunkt i nyere litteratur om organisationsdesign, som giver os et rammeværk til at belyse effekten af, at (dele af ) medarbejderstaben arbejder hjemmefra. Ligeledes præsenterer vi et simpelt designværktøj, som organisationer kan bruge til at vurdere deres eget behov for designtilpasninger i forbindelse med planlægning af eventuelle fremtidige hjemmearbejdspladser.