KRONIK: Fremtidens lederprofil i udenrigstjenesten er musikalsk - Pedersen, Sofus Goldschmidt; Hein, Simon Hermann; Vibild, Jens Ole Haahr (Økonomi & Politik, 2021)
Udenrigsministeriets lederprofil bør gentænkes. Den nuværende lederprofil fremhæver, at ”du er først og fremmest en god personaleleder”. I samtaler med danske diplomater, der samlet set har ledererfaring fra alle klodens kontinenter, er det tydeligt, at den gode leder i diplomatiet er mere og andet end personaleledelse. En ny lederprofil bør fremhæve: “Du er først og fremmest en musikalsk leder, der har blik for samspillet mellem dine medarbejderes trivsel og de faglige resultater, der skal opnås.”