Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2020)
Tilbage i 1990’erne var der ikke meget godt at rapportere om fra Færøerne. »Færøerne er gået i fisk« (Ekstra Bladet, 7. oktober 1990), »fisk eller fallit på Færøerne« (Berlingske Tidende, 17. november 1990), »Krisen kradser under uldtrøjen« (Berlingske Tidende, 13. april 1992), »Der lukkes og slukkes på Færøerne« (Ritzaus Bureau, 2. november 1992), »Ø i dyb krise« (Berlingske Tidende, 4. marts 1993), »Færinger kræver øget selvstyre« (Berlingske Tidende, 22. februar 1995) er bare nogle af de mange skæbnesvangre overskrifter, der beskrev, at Færingerne reelt var på fallittens rand.