Fortsættelse følger – viden som proces i værdikampen - Sørensen, Estrid (Nordiske Udkast, 2007)
Den siddende regerings igangværende såkaldte kultur‐ eller værdikamps nye krav til forskningen formuleres ofte som krav om nyttig og umiddelbar praktisk omsættelig viden. Implicit i dette krav ligger, at længere teoretiske redegørelser er overflødige, hvilket ofte fra samfundsvidenskabelig side ses som et kompleksitetsreducerende forsøg. På den anden side er der indenfor store dele af samfunds- videnskaben (af værdikampen uafhængigt) et ønske om en tættere sammenhæng mellem teori og praksis i den samfundsvidenskabelige viden, hvilket også peger i retning af færre rent teoretiske redegørelser. Jeg argumenterer for, at vi som supplement til at forholde os kritisk til de stillede krav skal bruge værdikampen som en anledning til at rekonfigurere samfundsvidenskabelig viden.