Om skuedeltagelse:: Et bidrag til studiet af ikke-reciprok social eksklusion - Bjerre, Jørn (Nordiske Udkast, 2021)
Artiklen udgør et casestudie af en i skolesammenhænge socialt isoleret dreng, Anders. På baggrund af observationer, som analyseres ud fra Erving Goffmans beskrivelse af social samhandling, vil jeg søge at typebestemme den form for eksklusion, Anders er genstand for. Artiklen bidrager til studiet af social eksklusion i mikro-sociologiske sammenhænge ved at foreslå en sondring mellem reciprok og ikkereciprok social eksklusion, samt ved at beskrive en form for ikke-reciprok social eksklusion, som betegnes “skuedeltagelse”.