Feminine Figurationer - Darko, Ditte (Nordiske Udkast, 2014)
Kvinde- og kønsforskningen synes ofte at fremhæve køn og kønsrelaterede problematikker som et socialt konstrueret fænomen, der ‘gøres’ i interaktion mellem mennesker. Med denne artikel er det min hensigt, at skitsere, hvorledes det processociologiske begreb, ‘figuration’ synes anvendeligt til at tale om og forstå ‘kvinden-i-samfundet’, i et bredere socialhistorisk perspektiv, og hvorledes et kritisk psykologisk begreb om daglig livsførelse synes anvendeligt til at skabe en nuanceret forståelse af konkrete, fælles og aktuelle problemer i kvinders liv i dag.