Massemorderen som kom inn fra ingenting - Enerstvedt, Regi Theodor (Nordiske Udkast, 2023)
Denne artikkelen har to hoveddeler: Den første er en beskrivelse av et historisk forløp. Delen går til og med avsnittet Stortingsvedtaket. Den andre delen tar opp til vurdering forskjellige psykologiske forklaringer. Forfatteren argumenterer for at slike ikke trenger å stå i motsetning til forklaringer på det samfunnsmessige nivået.