Forord til artiklen: Fiktionen om læring som produkt af pædagogiske læreplaner - Jartoft, Vibeke (Nordiske Udkast, 2023)
I mine øjne kan denne artikel måske åbne op for forståelser af mulige sammenhænge mel- lem organiseringen af den samfundsmæssige undervisning og den udbredte diagnostice- ring af skolebørn, der foregår i en stor del af verden i disse år, hvor ADHD og autisme tegner sig for et betydeligt antal.