Bringing drumsticks to funerals: Jamming as learning - Brinck, Lars (Nordiske Udkast, 2023)
Dette etnografisk inspirerede feltstudie an- vender social praksisteori i en analyse af New Orleans jazz og funk musikeres jam som læring. Gennem analyse af deltagerobservation og kvalitative interviews argumenteres for at musikernes deltagelse in kollektivt improvise- rede musikalske praksisser som jam sessions karakteriseres ved en iterativ opdagelse af nye handlemuligheder i forfølgelsen af et ‘fælles tredje’, den gode musik. Endvidere argumenteres for, at musikernes konstant ændrede deltagelse i jam praksis og udviklingen af selve den improviserede musik ikke kan adskilles og er indbyrdes afhængige. At lære at jamme argumenteres at være situeret i jamming som social praksis, hvorved læring analyseret som improviseret udvikling af praksis per se fremstår prototypisk. Afsluttende diskuteres studiets konklusio- ner og disses potentiale for udviklingen af undervisningsmiljøer for rytmisk musik.