Børneliv på døgninstitution.: Socialpædagogik på tværs af børns livssammenhænge - Schwartz, Ida (Nordiske Udkast, 2007)
Døgninstitutioner for børn og unge er gennem tiden blevet kaldt meget forskelligt som f.eks. “opdragelsesanstalter”, “børnehjem” eller “be- handlingshjem.” (se f.eks. Bryderup 2005). Tilsvarende er døgninstitutionsbørn blevet kategoriseret som “adfærdsvanskelige”, “om- sorgssvigtede” eller “behandlingskrævende”. Kategoriseringer, der lægger op til at forstå børnene som specielle børn med særlige behov i problematiske familier. De mange betegnel- ser viser hen til forskelle i forståelser af, hvad problemerne handler om i de professionelle praksisser, der søger at håndtere dem. Disse forskellige problemforståelser udgør et af de mest centrale stridspunkter i professionelles diskussioner om, hvilken hjælp der bør ydes.