Kampen om Nørrebroparken: Om lokalsamfundskonflikt, styrkeforhold og betingelser for fællesskab i den tætte by - Tybirk Kvist, Aske (Nordiske Udkast, 2025)
Dette casestudie analyserer en lokalsamfundskonflikt mellem fodboldklubben Nørrebro United og kampagnen Bevar Nørrebroparken omkring anlæggelsen af en kunstgræsbane i Nørrebroparken i København fra 2018-2022. Artiklen følger sagens konfliktuelle og institu- tionelle udvikling på forskellige niveauer over tid og viser, hvordan afmagten, frustrationen og polariseringen stiger, efterhånden som be- slutningsmagten rykker længere væk fra lokalsamfundet. Ved at fokusere på de institutionelle styrkeforhold og fraværet af mulighed for lokal konflikthåndtering viser artiklen behovet for at opdyrke kapable og dialogiske lokalsamfundsinstitutioner i overensstemmelse med den urbane fælleds principper for at understøtte, at lokale uoverensstemmelser om det fælles bedste ikke bliver til uløselige konflikter, der skader lokalsamfundet.