Ikke som de andre:: Forældreskab når børn problematiseres - Kjær, Bjørg (Nordiske Udkast, 2024)
Forældres og især mødres situation, position og identitet påvirkes og forandres når deres børn diagnosticeres med en funktionsnedsættelse. De seneste års stigning i antal børn som udredes og klassificeres med en (neuro)psykiatrisk diagnose gør det relevant også at interessere sig for disse børns forældres situation. Med udgangspunkt i konkrete eksempler viser jeg hvordan processer af stigmatisering, problematisering og udskamning spiller en rolle i nogle af disse mødres hverdagsliv og dermed potentielt fratager dem muligheden for at handle og forstå sig selv som helt almindelige mødre. I hvert fald hvis de samtidig forsøger at forholde sig til de anderledes vilkår som deres børns diagnoser skaber.