Evalueringer som mulige engagementer i fælles læreprocesser - Kousholt, Kristine (Nordiske Udkast, 2016)
Sigtet med artiklen er dels at vise, hvordan evalueringer i skolen er mere end teknikker og redskaber. Der er i stedet tale om, for det første at forskellige evalueringsteknikker og redskaber bliver del af en praksis, der i forvejen er både fælles og differentierende på forskellige måder, og at evalueringer får forskellige betydninger for forskellige deltagere. For det andet er evalueringer meget andet end teknikker og praksisser men måder at være sammen på, skabe betingelser for hinanden på og indgå i fælles selvforståelsesprocesser på. Dette vises gennem artiklens analyser. Til sidst præsenteres et alternativ bud på en evalueringspraksis, nemlig den udvidende evaluering, der tager alvorligt, at evalueringer kan være engagementer i fælles læreprocesser.