At begribe kreativitet - Hjorth, Rasmus (Nordiske Udkast, 2023)
I denne artikel kaster vi os ud i et alternativt forsøg på at analysere begrebet kreativitet. Hovedparten af al nyere kreativitetslitteratur tilslutter sig den generelle opfattelse, at ideer og handlinger skal være nye (novel) og værdi- fulde (useful) for at være kreative (Mumford, 2003:110). Denne artikel går imidlertid en anelse imod strømmen og hævder, at nyhed og værdi ikke bør betragtes som nødvendige kriterier i ethvert forsøg på at indfange og beskrive kreativitet i hverdagslivets forskel- lige praksisser. Artiklen tilbyder i stedet en mere fleksibel og mindre restriktiv definition af kreativitet, der bl.a. hævder, at ideer og handlinger kan være kreative, selv hvis de fx mangler både nyhed og værdi.