På rejse ud i etikkens farlige vådområder - Høyer, Klaus; Bornø Jensen, Anja Marie; Mohr, Sebastian (Nordiske Udkast, 2011)
Når vi diskuterer forskningsetik og etnografisk metode så opstår der ofte en skelnen mellem metodiske spørgsmål, som handler om alt det, vi gør for at opnå en bestemt form for viden, og etiske spørgsmål som handler om det, vi trods alt skal undgå at gøre af hensyn til de mennesker vi udforsker, fordi det er særligt ømtåleligt, svært eller kompromitterende for informanterne (American Anthropological As- sociation, 2003; Anspach & Mizrachi, 2007). Denne opdeling er dog problematisk, når det man metodisk gerne vil undersøge er, hvad der er ømtåleligt, svært eller kompromitterende for mennesker i bestemte situationer – altså når det etiske spørgsmål skriver sig ind i selve erken- deinteressen. Så må man gentænke forholdet mellem etik og metode.