Kvantefysiske subjekter? Ny-materialisme og studiet af subjektivering i tid og rum - Juelskjær, Malou (Nordiske Udkast, 2022)
Artiklens ambition er at integrere komponen- terne tid og rum i et socialpsykologisk studie af subjektivering. Inspirationen trækkes fra Ka- ren Barads abstrakte arbejde med at tænke ma- terialisering gennem kvantefysikken, et arbejde som præsenterer en gentænkning af tid-rum langs med kvantefysikkens forståelse af disse komponenter. Artiklen bruger et empirisk stu- die af elevers skoleskift som afsæt til at tænke tid-rum som aktive transformative agenter i subjektets tilblivelse. Her rejses teoretiske, me- todologiske og analysestrategiske spørgsmål i forhold til, hvordan man kan studere tid og rum i subjekt konstituering. Artiklen under- søger endvidere hvilken status man kan give til interviews i studiet af materialiseringspro- cesser og processer af konstituering af tid og rum i forlængelse af ‘den materielle vending’.