Kreativitetens materialitet - Tanggaard, Lene (Nordiske Udkast, 2010)
Denne artikel undersøger materielle forhold af betydning for kreativitet. Mens kreativitets- forskning traditionelt set har været optaget af de intellektuelle og individuelle færdigheder, der understøtter kreativitet såsom evnen til divergent tænkning, så forstås kreativitet i denne artikel som en integreret del af sociale praksisser. Følgende tre hovedpunkter frem- hæves: 1) Kreativitet er langt mere hverdagslig og kollektiv end psykologiske kreativitetsteo- rier i hovedreglen tillader os at se og forstå. 2) Der er et tæt forhold mellem kontinuitet og fornyelse, hvilket generelt set er overset i megen kreativitetsforskning. 3) Der eksisterer en tæt relation mellem menneske og redskab i kreativitetsprocessen, hvilket nødvendiggør et materialiseret og relationelt blik på selve kreativitetsprocessen.