Best Practice: Forskningsbiblioteket som forundringssted - Thomsen, Kirsten (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2012)
Det Humanistiske Fakultetsbibliotek som et tredje sted. Indsigt og udsyn. Biblioteket bor i et glashus – himlen spejler sig i de store ruder og gør grænsen mellem inde og ude diffus - meget symbolsk, fordi en osmose finder sted, når uendelige mængder elektronisk materiale transmitteres og bøgerne på hylderne kontinuerligt taler om andre bøger - derude. Til trods for sit flygtige ydre er biblioteket loaded med substans, fordi det er et videncenter, statisk og dog akkumulerende i sin bestand, men dynamisk i den forstand at det formidler viden.