I en højere sags tjeneste : Afvejningen mellem overvågning og privatliv i en retlig kontekst - Langsted, Lars Bo; Jakobsen, Søren Sandfeld (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2014)
Artiklen behandler ud fra en retsdogmatisk metode nogle af de grundlæggende problemstillinger, regler, principper og hensynsafvejninger, der gælder, når staten eller private virksomheder vil gennemføre overvågning af borgerne og dermed gøre indgreb i retten til privatlivets fred. Særlig fokus er på den digitale overvågning. Det konkluderes bl.a., at de gældende regler og retspraksis anerkender, at der konkret kan være andre interesser, det er vigtigere at varetage end retten til at kommunikere uden overvågning. For at disse legitime undtagelser ikke skal kunne udnyttes til en intetsigende og reelt altomfattende carte blanche til myndighederne, har domstolene dog også opstillet en række krav, dels til udformningen af regler, der giver hjemmel til overvågning, dels til den måde, disse regler administreres på af de relevante myndigheder. Retsstillingen er dog langt fra klar, og der er følgelig behov for yderligere forskning på området.