Den flydende bevidsthed : Fra "i" til @ - Hougaard, Anders (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2015)
I hvad vi kan kalde den klassiske erkendelsesmodel har det aldrig været anerkendt at opnå indsigt igennem søgen på tværs af kilder. Man kan for eksempel ikke stille sig op til et filosofisymposium og sige, at man har opnået en dyb forståelse af Heidegger igennem opslag i 27 forskellige encyklopædier. Derfor er opslag i det hele taget ikke noget, man praler med i lærde sammenhænge, med mindre opslaget gælder specifikke citater. Idealet er, at man opnår indsigt og erkendelse igennem vedholdenhed ved den enkelte kilde. Og det forstås, at jo mere vedholden man er og i jo højere grad man er i stand til at fastholde et roligt, fastlåst blik, jo dybere trænger man ind i et værks iboende betydning. Man kontemplerer. Man babber på piben. Man udøver dyb koncentration.