Generation Y : Always connected and interlinked in a vibrant exciting world? - Weilenmann, Anne-Katharina (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2015)
Artiklen tager sit udgangspunkt i de ændringer i sociale miljøer digital teknologi og udviklingen af de sociale medier har skabt. Den fokuserer på de unge digitalt indfødte generationer - generation Y - og deres veje til information og dannelse i en situation, hvor mængden af information er overvældende stor. Hvad betyder disse ændringer for unge, hvordan forholder de sig til de enorme informations- og datamængder? Hvordan kan bibliotekarer støtte de udfordringer generationen står overfor? Artiklen introducerer og diskuterer den nyere forskningslitteratur på feltet og den konkluderer, at bibliotekarer kann skabe inspirerende fysiske og virtuelle miljøer, hvor informationsbehov knyttet til læring, arbejde og fritid kan eksistere side om side. Bibliotekarer kan bane vej for et system, der understøtter udveksling, dialog og idéudvikling på tværs.