Litteraturformidling og bibliotekaren som faglig - personlig formidlingsautoritet - Balling, Gitte; Grøn, Rasmus (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2012)
Denne artikel undersøger folkebibliotekarens rolle som litteraturformidler i lyset af det aktuelt dominerende oplevelsesrationale, hvor kommunikationen af personlige læseerfaringer er blevet et uomgængeligt ideal for litteraturformidlingen. På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt danske folkebibliotekarer kortlægger artiklen, hvordan oplevelsesrationalet kommer til udtryk som en personliggørelse og socialisering af formidlingspraksissen på bibliotekerne. En tendens, som har ambivalente konsekvenser for bibliotekarens rolle og autoritet som formidler, idet denne både styrkes og relativeres. Afslutningsvis beskrives det, hvordan denne udvikling på sigt udfordrer bibliotekaren kompetencer og identitet som professionel formidler, og potentielt ekskluderer spørgsmålet om litterær kvalitet fra formidlingen.